Information

Information från Terry Evans hemsida.

 

Bergsmeditationens historik

Bergsmeditationen (BM) började växa fram när Terry Evans eget liv var i kris på grund av sjukdom. Han inspirerades att skriva en dikt kallad ”Oh, ödmjuke vän”, som blev början på utvecklingen av BM. Diktens symbol var ett berg och budskapet handlade om känslor och personligt ansvar. Senare skulle Terry Evans komma att inse, allt eftersom meditationen utvecklades, att metoden tog med individen på en inre resa till att möta sig själv. Ytterligare erfarenhet visade sedermera att BM gav användaren en möjlighet att utveckla en relation till den okända världen inombords.Fantasi och intuition är nyckelfaktorer i arbetet med denna teknik och de kan efterhand utvecklas till verktyg för personlig utveckling.På ett personligt plan har denna teknik gjort det möjligt för Terry att besvara många frågor och lösa många problem, genom att tillåta kombinationen av intellekt och känslor att samverka.BM introducerades först som en meditationsmetod på Island. Sverige är nu metodens bas och där accepteras den fortsättningsvis som ett värdefullt verktyg för personlig utveckling.Metoden kan användas i arbete med grupp- och individuell dynamik.

BM – Vilket är dess syfte?

Logotyp
 • BM är en teknik för att utveckla känslomässig intelligens.
 • BM är ett verktyg för att utveckla intuitionens språk.
 • BM är en teknik för personlig utveckling som tillåter användaren att upptäcka sin egen sanning.
 • BM är ett sätt att upptäcka positiv dold potential.
 • BM ger dig inte lösningar utan hjälper dig att finna dem genom att erbjuda dig ett val.
 • BM säger inte vad som är bra eller dåligt, rätt eller fel. Den hjälper helt enkelt individen att förstå mer om sig själv.
 • BM är en metod för att förstå sina egna känslor och den effekt de har på vår inre och yttre verklighet. Den hjälper deltagaren att tydligt sätta ord på känslorna.
 • BM är ett sätt att skapa ett språk som härrör från individens känslomässiga struktur. Detta tillåter användaren att ge ett äkta bidrag baserat på vilka de är och inte vad de tror de förväntas vara.
 • BM kan förbättra kommunikationen i ett affärsmöte eller vid utvecklingen av arbetslag.
 • BM kan förbättra det sätt varpå vi relaterar yrkesmässigt, socialt eller hemma och ger oss därmed bättre livskvalitet.
 • BM ger oss tillgång till den enorma känslomässiga skattkista som många av oss hittills inte har kunnat känna igen, utnyttja och utveckla.
 • BM används i en gruppsituation och skapar därför aspekter av hur vi handskas med vår vardagsverklighet.
 • BM kan när man väl har lärt sig den användas på egen hand.

  Vad erbjuder dessa nycklar?

  Alla de här nycklarna tillsammans erbjuder valmöjligheter som gör att vi kan lämna beteendemönster bakom oss som inte längre tjänar våra personliga mål.

Hur kan BM användas?

När BM används individuellt kan den vara till god hjälp när man förbereder sig för den kommande dagen.BM är bäst när den används i grupp om högst sju personer, samordnad av en auktoriserad bergsledare. Detta passar dem som vill träffas på regelbunden basis och arbeta med den här metoden.BM kan användas för att identifiera en grupp- eller individuelldynamik på en intensivkurs.BM kan användas för att identifiera roller och medfödda resurser inom en grupp med särskild yrkesinriktning eller inom någon annan form av gruppstruktur.

    

Om Du önskar komma i kontakt med mig, ring min mobil 0709-160 777 eller skriv ner dina frågor eller önskemål i kontaktformuläret.

Ha d gott önskar Jonny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s