Birka 1999

Källan – en plats för eftertanke och inspiration

Har Du någonsin ställt dig frågor som Du inte kan hitta svar på i den praktiska vardagen? Har Du letat efter alla möjliga lösningar, men förgäves. Är Du så intressrad av svaret att Du vill leta inom dig! Har Du letat på Källan.

Att se  in i sig själv är konstigt nog ovanligt för de flesta. Kanske för att det är så självutlänande och för att svaren inte är de som man väntar sig. De som gör det har tagit det första och svåraste steget, ett steg som kan slutligen leda till Källan i Hässleholm och ett möte med Jonny Nilsson.

Jonny har dock inte alltid funnits på Källan. Han har haft ett vaarierat liv med många år både som målare och vårddare. Även varit ungdomslrdare i Hässleholms schackklubb i 11 år, samt arbetat som internkonsult med personalutveckling. Men han har alltid haft ett grundläggande intresse för människor och  psykologi. När han startade Källan i november 1998 så kan man säga att han började syssla med sitt huvudintresse, att träffa och hjälpa människor att hitta sig själva,  att må bra, helt.

Kommer man till Källan som kund i så kan man hitta olika böcker, musik, tarotkort, kristaller i varierande former. Olika vindspel, rökelser och eteriska oljor, aromalampor. Även konsthantverk från bl. a Bali och Afrika finns bland inventarierna. Stenfontäner kan man hitta jämte indiankonst och vackra tavlor.

Att man kan finna färger av olika slag så som ekologisk färg, biaxlasyr och komposterbar färgpigment är kanske både naturligt och sj älvklart då Jonny har arbetat med färger i 30 år. Jonny står även tillhands med rådgivning inom måleri.

Meningen med att Källan är dock inte bara att sälja saker. Jonny menar att det sanna mötet är viktigare än butiken i sig. Källan ska leda till möten. Människor som kommer till butiken vill förändra sig, utveckla sig själva och sin roll i det stora hela. Ofta har de tittat på sig själva och var de står i den själsliga processen. När de kommit så långt kanske de besöker Källan som då fungerar som en hjälp, en stigfinnare till rätt plats för varje individs sökande.

Vad människor vill ha hjälp med kan vara väldigt olika, oftast är det en känsla av oro, ibland fysisk eller psykisk smärta. Jonny har med tiden utvecklat ett kontaktnät som han kan anvisa sina kunder genom. Det kan gälla massage, healing, terapeuter, kurser av olika slag. Meditation, eller information om föreläsningar i Skåne. Deta ledetr till artt han ofta kan hjälpa till på något sätt. Han fungerar alltså både som en strömfördelare och mötespunkt.

Men Jonny betonar vikten av att följa upp.När Källan anvisat en kund till rätt plats eller person så slutar det inte där. Det finns många oseriösa i branschen som måste sållas ut. Naturligtvis ska de som hjälpter till göra det för att de vill, int huvudsaken för Att tjäna pengar på det. Därför följer Källan upp för att försäkra sig om att kunden fått en bra behandling och att hjäp har givits.

Källan är här för att stanna, det finns ett behov för ett annorlunda medium att söka svar i och få hjälp. I framtiden ska Källan utvecklas till en butik med helhetstänkande varor. Ekologoska varor som rengöringsmedel och tvättmedel samt tandkräm med mera. Med hänsyn till människan och naturen, tillsammans i centrum. Jonny själv säger så här: ”Jag vill att människor ska söka i Källan. När Du säger ”Vi går till Källan” kan Du ha tagit det första mentala steget till den verkliga Källan – Din egen. Mina böcker, CD:s och andra varor kan hjäpa Dig att hitta nycklar som kan förstärka Dinm känsla på din inre resa. Givetvis kan Du hitta dina nycklar själv geno9n att meditera, prmonera i skogen eller göra det somn Du tycker om. Källan finns här för dig somn vill ha hjälp att komma igång med sin inre resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s